onsdag 30 mars 2016

Tapetsering Barnrum

Det börjar likna riktiga rum!

Påskhelgen användes till att tapetsera de två barnrummen. Tapeterna är Casadecos ”Julie & Juliet” (papper) samt ”My Room” (non-woven). Vi har försökt att välja tapeter som inte är för barnsliga utan som ska kunna sitta även du barnen kommer upp i tonåren.

Det var inte en helt enkel uppgift visade sig och vi hade långa diskussioner innan vi kom fram till hur det skulle vara. Valet föll på en blå-röd-grå randig tapet tillsammans med en med flygplan på för unge Herr Dalecarlicus. 
Herr Dalaecarlicus rum

Det är flygplan på tapeten

För Fröken i huset blev det en hallonröd tillsammans med en med blommor och fjärilar. På den hallonröda kommer även en bård med kaniner att sättas.

Fröken Dalecarlicus rum

Vi förmålade alla ytor med en riktigt billig vit matt väggfärg innan för att undvika genomslag av underliggande ytor. Ett val som visade sig vara mycket klokt, rekommenderas! För den hallonröda målade vi även med rött under varje skarv för att undvika vita streck om tapeten skulle glipa lite 

Polkagris någon?

De mönstrade tapeterna hade en ickerak mönsterpassning dvs. våd 1, 3, 5, 7 osv är lika i mönstret och 2, 4 6, 8 osv är lika i mönstret. Det krånglar visserligen till tapetseringen lite och kan i värsta fall även ge mer spill, men vinsten är att mönstret blir större och återupprepas inte lika ofta. För flygplanstapeten hade vi dessutom sån tur att vägghöjden var sådan att den matchade 3.5 mönsterhöjder. På så sätt blev spillet minimalt då våderna kunde skäras direkt efter varandra på rullen.

Jag kan verkligen rekommendera att använda laser när man tapetserar mönstrad tapet i allmänhet, och ickerak mönsterpasssning i synnerhet. Lasern gör det enkelt att säkerställa att mönstret ligger kvar på samma höjd och inte sticker iväg.

Svårt att se, men laserstrecket finns där
.

Inga kommentarer: